Bæredygtig siden begyndelsen.

Siden 2009 har vi haft det privilegium, at repræsentere malingbranchens førende økologiske producent her i landet. AURO har siden starten i 1983 vist resten af malingbranchen, hvordan man producerer bæredygtige kvalitetsprodukter uden kemiske skadestoffer for mennesker og natur. Virksomhedens overordnede formål er, at producere produkter, der er uskadelige for planeten - uanset hvad det koster at producere dem! En mild, plantebaseret kemi er svaret på den udfordring, og resultatet er en lang række kvalitetsprodukter uden miljø- eller sundhedsskadelige indholdsstoffer. Da produkterne tilmed leveres med en fuld indholdsdeklaration, kan virksomhedens værdier samles i de fire begreber: Bæredygtighed ● Økologi ● Transparens ● Innovation. 

Da vi desværre er vokset ud af den hyggelige butik i Hellerup, er der indrettet en ny lagerbutik i Skovlunde, hvor der er åbent mandag til fredag 10-15 plus derudover efter aftale.

AURO.dk & Økomaling.dk

Du finder produkterne i vores 2 netbutikker på auro.dk og okomaling.dk. Da auro.dk-domænet var på andre hænder ifm. opstarten tilbage i 2009, skulle der findes et andet navn, og "Økomaling" syntes, at indfange essensen af AURO bedst. For nogle år siden fik vi endelig fat i auro.dk, så vi i 2019 langt om længe kunne søsætte en butik, hvor det havde været meningen fra begyndelsen. Med tiden vil den gamle butik sikkert udgå, men efter 10 år med det gamle navn har vores kunder selvfølgelig vænnet sig til, at bestille deres maling dér. Vi vil derfor fortsætte med, at have den gamle butik kørende, indtil den nye er blevet mere kendt.

Bøger om visionen

Visionen for AURO har kemiker og stifter Hermann Fischer beskrevet i sine to bøger. "Stof-Skifte" beskriver den kemiske industris nødvendige overgang til den post-fossile æra, mens "Kemi-Vending" udbygger argumentationen om, hvordan den kemiske industri indenfor alle brancher bør fremstille sine forskellige hverdagsprodukter - autodele, byggematerialer, kosmetik osv. - af bionedbrydelige, naturlige råstoffer: plantebaseret i stedet for petrokemisk.

Skal de fremstillede produkter have sin plads blandt håndværkere og slutbrugere skal fokus rettes mod produkternes tekniske standard - slidstyrke, holdbarhed og optik. Som det fremgår rundt omkring på hjemmesiden er det i dag muligt, at fremstille vægmaling og træbeskyttelse i teknisk topkvalitet. På en måde så produkterne er fuldkommen uskadelige for brugerne og naturen.

Maling ender i naturen

I 2014 udgav Miljøstyrelsen rapporten "Bildæk og maling er hovedkilder til mikroplast i Danmark", ligesom der i efteråret blev fundet miljøgifte fra træbeskyttelse i grundvandet. Maling der markedsføres som "vandbaseret" indeholder mikroplast, da bindemidlet er en opløsning af mikroplast i vand. Til forskel anvender AURO et egenudviklet biogent - plantebaseret - bindemiddel, så "vandbaseret" hos AURO egentlig betyder plantebaseret, da bindemidlet består af vand og plantestoffer. Alle vores produkter til træværk fremstilles uden fungicider og biocider. Det betyder, at du aldrig kommer til, at finde indholdsstoffer fra AURO i grundvandet, havet eller den øvrige natur.

Gode erfaringer som årsag

I 2004 faldt vi over mærket AURO, da vi indtil da ikke havde kunnet finde naturprodukter på markedet, der matchede vores forventninger kvalitetsmæssigt. Et lille fynsk byggemarked havde nogle få produkter, og sagde dengang: "Nogen i Danmark burde gøre noget ved det her, og det bliver ikke mig!". Efter at have ventet en årrække på, at nogen med forstand på maling skulle tage sig af opgaven, slap tålmodigheden op i foråret 2009, hvor jeg tog kontakt til AURO, så arbejdet kunne komme i gang, og de mange fantatiske øko-produkter for første gang kunne blive fuldt tilgængelige her i landet.

Maling som aktiv miljøbeskyttelse

Når du vælger, at male med AURO, støtter du vores indsats for, at bidrage til en ren natur uden skadelige kemiske stoffer. AURO er malingbranchens første CO2-neutrale producent, solen leverer energien til mange af indholdsstofferne i produkterne (planter - mange certificeret økologiske eller biodynamiske), og der benyttes både sol- og vindenergi til produktionen. De naturlige indholdsstoffer i malingen er alle umiddelbart bionedbrydelige, så indtørrede malingresten uden betænkelighed kan komposteres eller smides ud sammen med husholdningsaffaldet.

Positive sidegevinster 

Sidegevinsterne ved at passe på naturen er, at der opnås et sundt indeklima og miljø, der er helt frit for alle de syntetiske skadestoffer, som normalt følger med, når der skal males. I Danmark er der fra mange forskellige sider enighed om, at man bakker op om miljømærkerne. Det hedder sig, at "der følger skadelig kemi i hjemmet med, når der skal males" og "vælg derfor Svanemærket, da det minimerer den skadelige kemi". Vi siger: køb aldrig miljømærket maling, hvis du vil beskytte dig selv og naturen mod skadelig kemi. Vi har udviklet produkter, der er kompromisløst økologiske, uden at skele til, hvad det koster at producere dem. 

AURO maling er derfor bevidst ikke miljømærket, da vi mener, at miljømærkerne grønvasker sort petrokemisk maling, der ikke er miljøvenlig. Miljømærkerne tillader et hav af kemikalier, miljøgifte, mikroplast, fluorstoffer, nanopartikler og konserveringsmidler m.v. Hvis miljømærkernes kriterier var på højde med AUROs, ville ingen anden maling næppe kunne miljømærkes.

Her finder du os

Da vi desværre er vokset ud af vores lille hyggelige butik på Callisensvej i Hellerup, er der indrettet ny butik på lageret i Skovlunde. Det er hos City Self-Storage på Literbuen 2-4. Pga. travlhed med pakning og vareturer m.v. er der begrænsede faste åbningstider mandag til torsdag 10-15 samt øvrige tid efter aftale.

Med venlige hilsner

Steen Rasmussen
Indehaver

CVR-nr. 27612148