Det store flertal af AURO produkter er fri for konserveringsmidler. Ingen maling indeholder MI.

Pga. EU-regulering har vi gennem de sidste år ikke kunnet anvende de økologiske konserveringsmidler, som vi ellers har haft glæde af gennem en lang årrække, og vi har i mellemtiden været tvunget til for første gang i vores historie, at indsætte syntetiske konserveringsmidler i de få produkter, hvor de indtil videre ikke kan undværes. Ud af vores samlede sortiment på ca. 160 produkter gælder det ca. 10 % heraf. I de pågældende produkter udgør andelen ca. 0,01-0,02 % af indholdet.

Al vores maling og træbeskyttelse samt rengøring- og plejemidler er uden MI (Methylisothiazolinone), mens den lille andel af produkter, der indtil videre indeholder en lille mængde, typisk konserveres med Benzisothiazolinon og Natriumpyrithion.

Derudover har vores forskere til en lang række produkter udviklet nye opskrifter, der overfløddiggør konserveringsmidler.

Men da vi helt generelt aldrig har følt os trygge med syntetiske indholdsstoffer, ser vi indsættelsen af disse i produkterne som midlertidige løsninger, som vi arbejder hen mod, at kunne undvære i fremtiden. For AURO gælder det selvfølgelig ikke alene om, altid at gå foran - vi lader også handling følge ord.

Og det betyder altså, at en lang række produkter som f.eks. vores gamle klassiker vægmaling nr. 321 nu allerede gennem en årrække har været konserveringsmiddelfri. Efter en periode med intensivt forsknings- og udviklingsarbejde er det lykkedes for vores kemikerkolleger/-inder, at forbedre malingens holdbarhed gennem en regulering og styring af pH-værdien, så konserveringsmidler helt kan undgås samtidig med, at malingens gode tekniske og anvendelsespraktiske egenskaber er bevaret.

De resterende produkters sammensætning ændres også løbende, da vores målsætning altid er, at udvikle og optimere alle produkter teknisk, økologisk og toksikologisk.

Det betyder defor, at du allerede kan føle dig helt tryg, når du vælger AURO, da vi forlængst fører et bredt udvalg i vægmaling uden konserveringsmidler - det gælder udover Vægmaling nr. 321 f.eks. silikatmaling nr. 303, lermaling nr. 331 og samtlige udgaver af de kalkbaserede malinger.

AURO vægmaling uden MI eller andre konserveringsmidler